Upp

22 inredningsdetaljer för bokälskare

Få saker kan skapa hemtrevnad så enkelt som välfyllda bokhyllor. De fungerar som ljudisolering, rumsavdelare, underhållning och mycket annat – vad finns inte att älska? Alla har vi en bok eller flera hemma, antingen undangömda eller ”on display”. För oss bokälskare som drömmer om hemmabibliotek med milslånga rader platsbyggda bokhyllor fyllda med originalupplagor – en dröm som inte alltid är helt realistisk – är Buzzfeeds lista på ”22 Things That Belong In Every Bookworm’s Dream Home” ögongodis på hög nivå.

Vilken bokmal skulle inte vilja dekorera sina tomma väggar med en bokhylla som formar ordet read (engelska för läsa)? Eller en säng som ser ut som en uppslagen bok? Ett duschdraperi med text som taget ur en roman? Ett badkar komplett med egen, modernt designad bokhylla? En trappa med steg uppbyggda av böcker – eller en trappa med integrerade bokhyllor under stegen? En sänggavel gjord av uppslagna böcker med vackra färgvariationer i papperet? Det kanske inte finns lika spektakulära inredningsdetaljer på Mixhuset, men i deras sortiment finns det likväl inredningsartiklar som kommer att höja behaglighetsfaktorn i din läsupplevelse. 

Som synes finns oändliga möjligheter för den som har tid och pengar att göra om sitt hem till ett riktigt bokpalats, men varför inte prova på något av de enklare projekten? Att exempelvis bygga en mysig sittbänk vid ett fönster gör under både för läsupplevelsen och känslan i rummet.