Upp

Bästa antikvariaten i Stockholm

Böcker säljs i en allt större kvantitet över internet. Adlibris och Bokus är två tungviktare när det kommer till att sälja böcker på nätet. Nackdelen är att dessa e-handlare har ett extremt tunt utbud. De blev pinsamt avklädda hösten 2014 när Peter Englund tillkännagav Patrick Modiano som pristagare av nobelpriset inom litteratur. Genast strömmande folk till e-butiker och etablerade bokåterförsäljare för att ta del av Modianos verk. Problemet? Det fanns nämligen få av dem i sortimentent.

Istället fick man vända sig till antikvariteten för att hitta titlar av den prisbelönte författaren Patrick Modiano.

Som en hyllning till antikvariaten väljer vi på Bokhuset därför att lista de bästa antikvariaten i Stockholm.

 

Rönnells antikvariat
Klassiskt antikvariat beläget i centrala Stockholm nära Stureplan. Grundat 1929 och ett av Nordens största antikvariat. Rönnells lyckats fylla sina stora lokaler med nya men framför allt gamla och svårhittade titlar. Personalen är kunnig och servicen är hög.

Antikvariat August
Döpt efter kanske Nordens främsta bidrag till världslitteraturen är Antikvariat August ett givet ställe att besöka för att hitta klassiska verk av stora skalder. Men det är också hit du bör gå om du vill hitta okända verk skrivna av dina favoritförfattare. Trots att det ligger på lyxiga Drottninggatan i Stockholm så är det inte dyra priser på deras böcker.

Centralantikvariatet
Centralantikvariatet är specialiserade på äldre nordisk historia. Om du behöver modern facklitteratur på historievetenskaper som allmän historia, arkeologi, topografi och numismatik så är Centralantikvarietet platsen du bör vända dig till.