Upp

Bokmässan i Göteborg firar 30 år med brasilianskt tema

Bokmässan i Göteborg har beskrivits som Nordens största kulturmanifestation med omkring 100 000 besökare varje år. Det är också en av Sveriges absolut största mässor för just kultur. Mellan 25:e och 28:e september 2014 tar evenemanget plats i Svenska Mässans lokaler i Göteborg för 30:e gången. Förra året var det Rumänien som stod i rampljuset. I år är temat Brasilien och brasiliansk litteratur.

Under fyra dagar kommer Bokmässans besökare att få ta del av den brasilianska bokkulturen. Den 26:e maj släpptes det officiella programmet, vilket kommer att innehålla närmare 400 seminarier. Från årets temaland Brasilien kommer 14 författare att finnas på plats. Några av de största namnen är Vanessa Bárbara, Daniel Galera och Michel Laub, som alla tre räknas till Brasiliens mest lovande unga författare.

På Bokmässan anordnas också andra kulturframträdanden med både artister, världskända författare, journalister och forskare. Nyheter för i år är också särskilt fokus på skolan och på biblioteken. Till exempel kommer det att finnas ett cirka tusen kvadratmeter stort biblioteksområde där olika evenemang kommer att äga rum. Där hittar du bland annat utställningar, scener med olika programframträdanden och en bibliotekslounge. 

Under hela torsdagen den 25:e september samt fredagen den 26:e september fram till kl. 14.00 kommer mässans programpunkter framförallt att vara ämnade för branschfolk. Med branschfolk menas personer som arbetar som lärare, med biblioteksverksamhet, information eller kultur i andra former. Därefter öppnar mässan för allmänheten. Biljettpriserna kommer att ligga på 180 kr per dag för vuxna och 60 kr per dag för barn och ungdomar mellan 7 och 19 år. Barn under 7 år går in gratis tillsammans med målsman. Biljetter kan du köpa på plats eller på Svenska Mässans webbshop som du hittar här: http://www3.bokmassan.se/2014/Webshop/lista.php?cat=3&epslanguage=sv

För att läsa mer om kända författare som kommer till mässan, se seminarieprogrammen och ta del av annan information, besök: http://www.bokmassan.se/

Utställare och vill hitta idéer till din monter, besök: http://stema.nu/