Upp

Boktips: Hitta recepten och vässa tekniken för sommarens grillfester

Nu har vi äntligen börjat känna av solsken och sommarvärme. Och var du än vänder dig kan du se tända grillar som avger utsökta dofter. Vi svenskar älskar sommaren, och det finns väl knappast något som är mer somrigt än en hederlig grillfest!

För att garantera en lyckad kväll med god mat kan det vara väl värt det att ta tips från experterna för hur man får till det perfekta köttet. Eller vad man nu än väljer att slänga på gallret. Så här är mitt boktips till alla grillentusiaster som vill ta sin matlagning till nästa nivå.

How to grill av Steven Raichlen

Det här är en av de bästa guiderna till perfekt grillning, och en bok som många ser som grillningens bibel. Det är en tung bok på 500 sidor som är fullsmockad med allt man behöver veta om denna konstform. Den innehåller 100 tekniker och över 1000 bilder där Steven Raichlen går igenom steg för steg hur man grillar allt möjligt, inklusive rostbiff, revben, fisk, kebab och kycklingbröst. Den innehåller dessutom 100 recept, ett för varje teknik som boken lär ut. Varmt rekommenderad läsning som kan göra den hängivne hobbygrillaren till en regelrätt grillmästare.

Du hittar boken här: How to Grill – Adlibris

Se även www.flintakonstbetong.se om du är i behov av en trädgårdsgrill.

Hoppas det smakar!