Upp

Clara Lidströms och Annakarin Nybergs nya barnbokserie

Har du ett barn i din direkta närhet som älskar att odla, pyssla och baka? Då kan superbloggerskan Clara Lidströms och internetforskaren Annakarin Nybergs nya bokserie bli det perfekta tillskottet i barnets boksamling.

Den första boken i Lidströms och Nybergs bokserie heter kort och gott; BAKA. Böckerna i serien är framtagna för att barnet helt på egen hand ska kunna klara av vardagliga hantverksmässiga sysslor. Serien lämpar sig för barn som går i lågstadiet och gärna provar på att baka nya typer av kakor eller skapar kreativa projekt utifrån vad som finns i hemmet eller soprummet. Boken BAKA är utrustad med fina steg-för-steg instruktioner och innehåller tio enkla recept. Författarna vill med böckerna influera barn att utnyttja sin kreativitet samt väcka deras pysslar- och fixarglädje. Senare i höst släpps bok nummer två i serien som heter FIXA. Under våren 2015 ska den tredje boken vid namn ODLA komma ut i handeln.

Genom böckerna kan barns självkänsla stärkas och föräldrar kan få upp ögonen för sina barns fulla kapacitet. Det är vanligt att föräldrar har lite svårt att släppa kontrollen i köket eller i trädgårdslandet när barnen är med. Tanken är att böckernas pedagogiska innehåll ska lugna föräldrarna och tillåta dem att lyfta sin beskyddande hand från barnet. Som vuxen är man väl medveten om den belönande känslan av att ha åstadkommit något med sina egna händer, något som också unga bör få uppleva. Böckernas innehåll kan förmedla denna tillfredsställande känsla, och även utmana läsaren att våga gå sin egen väg, då samtliga recept och idéer inger känslan av att man tager vad man haver.

Mer om Annakarin Nyberg.

Besök Slöjd-Detaljer för att inhandla pysselmaterial

Hitta boken FIXA hos Bokus.