Upp

Hitta rätt i modedjungeln med dessa böcker

Att följa det aktuella modet är inte alls en speciellt enkel uppgift då det väldigt snabbt förändras och nya trender hittar fram. Lika svårt kan det var att faktiskt kunna hitta din egen stil som passar just din personlighet och kroppstyp. För att kunna förenkla detta så ska vi nu gå igenom lite olika böcker som handlar om just detta.

Först och främst har vi en mycket populär bok som främst är riktad till kvinnor. Boken heter ”Gör om mig – finn din stil med Camilla Thulin” och släpptes i år. Camilla Thulin är vad man kan kalla för Sveriges okrönta stildrottning. I boken gör hon om tio kvinnor och ger dem alla en mycket enkel men ändå feminin stil som är enkel att följa och lätt att trivas i. Hon hjälper de att hitta rätt i modedjungeln och ger enkla men konkreta tips om vad som är bra att tänka på när man bygger upp sin garderob. Hon menar på att man i rätt kläder har mycket enklare för att känna sig både fin och stark.

För de modeintresserade männen som har svårt att hitta sin stil så finns det en annan bok som heter ”Snyggt: en stilguide för män” som är skriven av Per Nilsson. Boken innehåller en rad olika smarta tips, praktiska råd och en massa spännande fakta för dig som vill rusta upp din garderob. Boken ger dig full koll på olika tidlösa plagg och accessoarer och hjälper dig bygga upp din garderob med olika basplagg och liknande. Boken visar också hur du bäst kan matcha de olika delarna för en perfekt outfit och även hur din kostym ska sitta samt hur slipsen ska knytas.

Boken släpptes 2001 och blev väldigt snabbt en bästsäljare. Den senaste upplagan släpptes 2013 och innehåller en hel del uppdateringar. Bland annat finns det många nya bilder på aktuella stilikoner och olika märkesplagg som är aktuella just nu. I den senaste upplagan finns det också en hel del tips på bra parfymer och även en hel del olika klockor som passar vid alla tillfällen. Boken är helt enkelt oumbärlig med sina god råd och tips.

Böckerna hittar du både hos Akademibokhandeln och Bokus. Länkar finns under tillsammans med ett tips på en bra hemsida för vågade kläder.