Upp

Ny bok ska göra det lättare för byggare att dokumentera rätt

När man ska renovera hus finns det mycket praktiskt att tänka på. Något som många byggare glömmer är dock att utförda arbeten i många fall måste dokumenteras. Nu har förlaget Svensk Byggtjänst tagit fram en ny bok som med hjälp av praktiska checklistor ska hjälpa byggare att uppfylla kraven på dokumentation.

Den nya bokens fullständiga titel är ”Egenkontroll med checklistor vid tillbyggnad, renovering och ändring av en- och tvåfamiljshus samt fritidshus”. Författarna bakom boken heter Tobias Karlsson och Krister Ljungberg. Båda är certifierade kontrollansvariga och har tidigare skrivit flera böcker för Svensk Byggtjänst.

I den nya boken, som kom ut år 2014, har Tobias Karlsson och Krister Ljungberg sammanställt listor över de vanligaste kontrollerna som ska utföras vid arbeten med en- och tvåfamiljshus. I samband med egenkontrollerna i boken hänvisar författarna till flera paragrafer som kan återfinnas i Boverkets byggregler. Bland annat nämns BFS 2011:6 BBR, med ändringar till och med BFS 2013:14. Dessa kan du också läsa mer om på Boverkets hemsida Boverket.se

Svensk Byggtjänst är i dagsläget ett av få förlag som ger ut kvalificerade fackböcker för hela byggsektorn. Målgruppen är framförallt människor som är yrkesverksamma inom byggande och anläggning. Svensk Byggtjänst ger ut 25-30 titlar per år. WMP Balkong är ett av få företag som marknadsför sig med en bra dokumentation vid påbyggnad av balkong. Man skriver på deras hemsida "När entreprenaden är avslutad lämnar vi efter oss ett fint slutresultat med minsta möjliga underhåll, och ett väldokumenterat arbete." WMP har förstått att detta utstrålar ett mer legitimt arbete och försöker på så sätt hitta fler samarbeten.

Den som är intresserad av boken kan köpa den som tryckt bok eller som e-bok. Gör det här: http://www.byggtjanst.se/litteratur/kategorier/projektering-upphandling/egenkontroll-med-checklistor.-tillbyggnad/